Was there a major HBA update yesterday?

Discussion in 'HBA Help, Feedback & Suggestions' started by FritzW, Mar 12, 2019.

Help Support HomeBuiltAirplanes Forum by donating:

  1. Mar 12, 2019 #1

    FritzW

    FritzW

    FritzW

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    2,808
    Location:
    Las Cruces, NM
    It's probably obvious to everyone but me but starting last night new pictures are showing up as a link and ...we have ads now?

    I'm just making sure this is an HBA thing and not a setting change on my end.
     
  2. Mar 12, 2019 #2

    BJC

    BJC

    BJC

    Well-Known Member

    Joined:
    Oct 7, 2013
    Messages:
    8,675
    Likes Received:
    5,572
    Location:
    97FL, Florida, USA
    Search function still is FUBAR.


    BJC
     
  3. Mar 12, 2019 #3

    billyvray

    billyvray

    billyvray

    Well-Known Member

    Joined:
    Aug 17, 2005
    Messages:
    687
    Likes Received:
    212
    Location:
    Newnan, GA
    I see no ads, but pics don't seem to be coming through

    adding one to this to check mini waco.jpg


    edit: pic came through if set up through the uploader properly
     
  4. Mar 12, 2019 #4

    Topaz

    Topaz

    Topaz

    Moderator

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    13,411
    Likes Received:
    5,084
    Location:
    Orange County, California
    >sigh< It's possible it's us. I'm checking on it.
     
  5. Mar 12, 2019 #5

    Toobuilder

    Toobuilder

    Toobuilder

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    4,244
    Likes Received:
    2,972
    Location:
    Mojave, Ca
    I'm not seeing anything new.
     
  6. Mar 12, 2019 #6

    FritzW

    FritzW

    FritzW

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    2,808
    Location:
    Las Cruces, NM
    I think the ads only show up if your logged off. ...and there are some pretty sleazy ads: ie. "click here to update your message account" and "5 reasons to put this pot stock on your radar" and it shows a pot leaf superimposed on the Canadian flag.
     
  7. Mar 12, 2019 #7

    Pops

    Pops

    Pops

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2013
    Messages:
    6,585
    Likes Received:
    5,493
    Location:
    USA.
    I get the same thing this morning, ad's, ad's everywhere. A little while latter, OK, back to normal.
     
  8. Mar 12, 2019 #8

    FritzW

    FritzW

    FritzW

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    2,808
    Location:
    Las Cruces, NM
    Screenshot_20190312-112851.jpg it's just about unusable on my end, especially on a cellphone. If you pause on a post long enough to read it it shoves an ad in the post and re-formats the text around it. ...and pictures are still showing up as linkks

    Hopefully Topaz will find out what's going on.
     
  9. Mar 12, 2019 #9

    blane.c

    blane.c

    blane.c

    Well-Known Member

    Joined:
    Jun 27, 2015
    Messages:
    2,819
    Likes Received:
    476
    Location:
    capital district NY
    Mine is normal. Do all of you use good anti crap software?
     
  10. Mar 12, 2019 #10

    Victor Bravo

    Victor Bravo

    Victor Bravo

    Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2014
    Messages:
    5,639
    Likes Received:
    4,526
    Location:
    KWHP, Los Angeles CA, USA
    Several times yesterday I got an error message saying that the site was undergoing maintenance, and I could not get past that screen. Couldn't see new posts, couldn't check private messages, etc. Today it is back to normal for me.
     
  11. Mar 12, 2019 #11

    Himat

    Himat

    Himat

    Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2011
    Messages:
    2,752
    Likes Received:
    631
    Location:
    Norway
    A lot of ads when not logged on. Typical add by someone like Google as the ads are dynamic, that is they depend on what have been searched for on the computer. And yes, there was an upgrade, for a few hours there was a notification about maintenance work instead of the normal front page.
     
  12. Mar 12, 2019 #12

    Wayne

    Wayne

    Wayne

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2013
    Messages:
    402
    Likes Received:
    496
    Location:
    Chicago, IL
    Weird. I have not experienced any issues or Ads. I use Firefox these days to "share less" info and I think it blocks some ads. I'll try Chrome and if I get any will report back.
     
  13. Mar 12, 2019 #13

    FritzW

    FritzW

    FritzW

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    2,808
    Location:
    Las Cruces, NM
    If there's one guy in the world that never googled anything about buying Canadian pot futures it's me. ...drinking homemade whisky out of a one legged hookers wooden leg? sure. But not Canadian pot futures. :gig:



    I can't find any settings. Is it on the upload page?
     
  14. Mar 12, 2019 #14

    FritzW

    FritzW

    FritzW

    Well-Known Member

    Joined:
    Jan 31, 2011
    Messages:
    3,169
    Likes Received:
    2,808
    Location:
    Las Cruces, NM
    The ads went away.

    Can I post a picture yet?... ganagobie_n1949.jpg

    EDIT: Yep, Thanks Topaz!
     
  15. Mar 12, 2019 #15

    Topaz

    Topaz

    Topaz

    Moderator

    Joined:
    Jul 30, 2005
    Messages:
    13,411
    Likes Received:
    5,084
    Location:
    Orange County, California
    As much as I'd like to take credit, it wasn't my doing. My understanding from site admin is that there was an update to the system yesterday, and that during period immediately after the update, the "pictures post as links" behavior did occur, but it's been fixed now and shouldn't happen any longer. The few pictures posted during that window will remain as links, at least for the time being.
     
  16. Mar 13, 2019 #16

    Dana

    Dana

    Dana

    Moderator

    Joined:
    Apr 4, 2007
    Messages:
    8,420
    Likes Received:
    2,821
    Location:
    CT, USA
    To elaborate: We have a new admin who has partnered with Jake. So far, the new admin has made some minor updates to the forum software to reduce spam, and there are now ads, but only if you're not logged in. There will probably also be a major update of the forum software to Xenforo, which will be a big improvement, but I don't know the schedule for that. The new admin is also the owner, not just admin, of several other forums, including the Biplane Forum, but Jake still retains ownership of HBA; there are no plans to make HBA a pay site as was done on BPF.
     
  17. Mar 13, 2019 #17

    cluttonfred

    cluttonfred

    cluttonfred

    Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    6,350
    Likes Received:
    2,204
    Location:
    World traveler
    FWIW, the issue with image attachments appearing only as links appears to be fixed now.
     
  18. Mar 13, 2019 #18

    pwood66889

    pwood66889

    pwood66889

    Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    1,288
    Likes Received:
    113
    Location:
    Sopchoppy, Florida, USA
    I get the ads sporadically. Even now. At 1925 my time.
    Percy
     
  19. Mar 13, 2019 #19

    pwood66889

    pwood66889

    pwood66889

    Well-Known Member

    Joined:
    Feb 10, 2007
    Messages:
    1,288
    Likes Received:
    113
    Location:
    Sopchoppy, Florida, USA
    Logged on and ads went away. Still 1925.
    Percy
     
  20. Mar 14, 2019 #20

    TerryM76

    TerryM76

    TerryM76

    Well-Known Member HBA Supporter

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    424
    Likes Received:
    149
    Location:
    Tempe, AZ
    Logged in and no Ads but if I log out the annoying bast@$ds are there.
     

Share This Page

arrow_white